Branco & Julia - Fotografie in Beeld
164
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-164,bridge-core-2.6.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16103
Branco & Julia
DETAILS

Gert-Jan van den Bemd - Uitgeverij Manteau - Druk: 1e mei 2022 272 pagina’s ISBN 9789022338704

Categorie
Boeken

In Branco & Julia kruisen zich de paden van de wat oudere curiosa- en antiekhandelaar Branco en de jonge kunstenares Julia. Beiden kopen los van elkaar oude foto’s op de Feira da Ladra, de rommelmarkt van Lissabon. Branco ziet ze als inspiratiebron voor een roman die hij wil gaan schrijven, Julia wil de foto’s gebruiken als uitgangsmateriaal voor haar schilderijen. Hun gedeelde bezit leidt noodgedwongen tot een gezamenlijke speurtocht naar de Atlantische kust van Frankrijk (Loire Atlantique), naar de herkomst van de foto’s en de vrouw die erop staat afgebeeld. Maar belangrijker is het inzicht dat zij verkrijgen in de zin van hun eigen leven.

 

Waar liefde en het gebrek daaraan toe kunnen leiden, is het hoofdmotief van de roman.

 

Trefwoorden: familiefoto’s, vernaculaire fotografie, privacy, familietragedies, het interpreteren van foto’s, keuzes maken.